Aktuella kurser

Nybörjarkurs i Rallylydnad 

I "rally" går man en bana med uppsatta skyltar som du och din hund skall genomföra olika moment vid. En skylt kan exempelvis vara sitt stanna kvar och föraren går ett varv runt hunden, en kan vara ligg. Rallylydnad finns i olika klasser Nybörjar, Fortsättning, Avancerad och Mästarklass.

Förkunskaper krävs för att du skall få ut så mycket som möjligt av kursen. Grundlydnad som sitt och ligg och kunna vara lös utan att springa iväg är en fördel. Men man kan också gå kursen med kopplad hund. Hunden skall också fyllt 10 mån.
Måndagar 18:00-20:15, start 11/4
Antal tillfälle: 6 st
Pris: 1500 kr


Nybörjarkurs Specialsök

Specialsök innebär att man lär hunden att söka och markera en specifik doft i olika miljöer. Vi kommer att arbeta både inomhus och utomhus och med olika doftämnen, det kan vara godis, eukalyptusdoft eller delar av en kong.

I denna kurs, som är en nybörjarkurs, kommer vi lägga stor vikt på att utveckal motivationen till att hunden ska vilja söka och marker dofter. Vi kommer sätta grunden för specialsök.

Inga förkunskaper krävs men du måste kunna ha din hund ibland andra hundar, vi kommer jobba inomhus så det finns inte alltid plats att ta ut avstånd. Du kan gå denna kurs med både unga och gammla hundar.  
Söndagar 14:00 - 16:15, start 6/2
Antal tillfälle: 6 st
Pris: 1500 kr


Fortsättningskurs 7 - 15 månader

Har du en äldre valp eller unghund i åldern 7-15mån? Då är denna kursen för dig. Nu har du säkert lagt märke till att din hund tar för sig mer och kan vara rätt jobbig ibland om man nu skall använda de orden. Vi skall ge er goda råd och tips att lägga i ryggsäcken för att få en roligare vardag. Du kommer träna vidare på sitt, inkallning, spår och uppletande av föremål i skogen. Det är ett enkelt sätt att träna både nos och hjärnan samtidigt.
Torsdagar 18:00 - 20:15, start 31/3
Antal tillfällen: 6 st
Pris: 1250 kr